TS ISO IEC 15504 Spice Belgesi Neden Gereklidir?

TS ISO IEC 15504 Spice Belgesi birtakım firmaların yazılım sürecini ve bu yazılımı yapan insanları değerlendirmeye alan bir standarttır. Bu standart ilk olarak 1993 yılında ortaya çıkmıştır ve ilk ortaya çıktığı yıllarda yalnızca yazılım şirketleri tarafından kullanılıyordu. Sonradan isim değiştirerek ve farklı sektörlerde kullanılarak SPİCE adını almıştır.

Peki TS ISO IEC 15504 Spice Belgesi Neden Gereklidir?

TS ISO IEC 15504 Spice Belgesi firmaların kendi durumlarını inceleyebilmesi, bulunduğu yerden daha iyi yerlere çıkabilmek için süreçlerini değerlendirebilmesi için var olan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde firmalar hedefine ulaşmak için neler yapabileceğini ve gerek üretim aşamasında gerekse üretim sonrasında neler yapabileceklerini denetleyebiliyorlar. Bu durum en çok yazılım şirketlerini etkilese de rekabet içinde olan firmaları da yakından etkiliyor.

Danışmanlık Hizmeti Almak Gerek

Yukarıda bahsi geçen yazılım süreç değerlendirme belgesini çeşitli danışmanlık firmaları veriyor. Şahıs ya da kurumlara belli bir süre eğitim verdikten sonra belgeyi teslim ediyorlar. Bu danışmanlık firmalarından biri de Proxy Danışmanlık firmasıdır. Bu firmaya belge için başvuru yapmak istiyorsanız başvuru formunu ve şirketin sistem doküman belgesini getirmeniz gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISO 27001 BGYS'de Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirlik Unsurları

ISO 27001 BGYS’de Varlık Yönetimi, İadesi, Sahipliği ve Sorumluluğu

TS ISO IEC 15504 Spice Belgesi Sertifikası (ISO 33000)